Grand Hotel Belle Vue, De Haan

Het iconische Grand Hotel Belle Vue in De Haan is bepalend voor het straatbeeld en de uitstraling van de kustgemeente. In 2006 gingen Petra Van Brussel en haar echtgenoot Didier De Groote de uitdaging aan om het hotel een mooie toekomst te geven.

“We waken erover om de glorie en de klassevolle uitstraling van het prachtige gebouw te bewaren, maar gaan ook mee met de tijd”, zegt Petra.

“We zijn als eigenaar heel betrokken bij het hotel, en dat wordt duidelijk gewaardeerd door klanten. Die betrokkenheid voelen we ook bij An Brysse. Ze ondersteunt ons bij elke belangrijke beslissing.”

“Dankzij het online portaal van Grootboek kunnen we ons dossier op elk moment aanvullen en raadplegen. Die flexibiliteit is belangrijk voor ons. Het toont aan dat de klant centraal staat. Ook buiten de kantooruren krijgen we snel een antwoord op onze vragen.”

Ook buiten de kantooruren krijgen we snel een antwoord op onze vragen.

Café het Manuscript is een begrip in het hart van de uitgaansbuurt van Oostende. “De zaak bestaat dit jaar 25 jaar en richt zich tot bier- en muziekliefhebbers”, zegt Glenn Rotsaert, die samen met Vanessa Demeij het café overnam in 2004. “Het Manuscript was van bij start een authentiek café met karakter, en die sfeer willen we absoluut behouden.”

“De ruimtes boven het café gebruiken we om bierproeverijen te organiseren, en als gratis repetitieruimte voor vijf muziekbands.

In ons café bieden we meer dan 70 Belgische bieren aan, waaronder ons eigen huisbier
PoppoLou”, zegt zaakvoerder Glen Rotsaert.

We staan er bijna niet meer bij stil hoeveel we op Grootboek kunnen rekenen, maar die persoonlijke begeleiding is echt uniek.

An  geeft pro-actief advies om de zaak uit te bouwen, en geeft aan wanneer het tijd is om te investeren. Die toekomstplanning is ontzettend belangrijk voor ons.”

“Daarnaast houdt het kantoor ons ook op de hoogte van nieuwe regels en aangepaste wetgeving. We staan er bijna niet meer bij stil hoeveel we op hen kunnen rekenen, maar die persoonlijke begeleiding is echt uniek.”

Het Manuscript - PoppoLou

Peak Performance Store - Deep In Russia, Knokke

De Peak Performance Store in Knokke specialiseert zich in kwaliteitsvolle kledij voor wintersporten, running en golf. “Onze winkel bestaat intussen al meer dan 20 jaar. In 2015 verhuisden we van Brugge naar onze nieuwe locatie in Knokke”, vertelt Tim Bulcke, die in de zaak zijn vader opvolgde.

Boven de winkel bevindt zich nog een gezellig bureau, helemaal gefocust op de passie van zaakvoerder Tim Bulcke. “Onder de naam Deep In Russia bied ik sinds enkele jaren skireizen aan naar Rusland. Een unieke beleving in kleine groep, waarbij ik telkens meereis als begeleider. Het is fantastisch dit te kunnen combineren met de kledingzaak.”

Haar kantoor staat altijd klaar met advies, en neemt veel werk uit onze handen.

“Het boekhoudkantoor van An Brysse is niet bepaald dicht bij de deur voor ons, maar dat is van weinig belang”, zegt Tim. “Ik werk graag samen met mensen die me een goed gevoel geven, en dat is absoluut het geval met An. We werken vanuit eenzelfde state-of-mind, en delen dezelfde waarden.”

Twin Peaks cherry pie of Chinese pannenkoekjes met eend? Als het op creativiteit aankomt, is de keuken van Hermes Vanliefde en Peter Laloo niet te overtreffen. In hun Brugse Restaurant Rock-Fort staan ze garant voor originele gerechten, bereid met kwaliteitsvolle producten en de nodige portie rock-‘n-roll.

“Op restaurant gaan is voor de helft eten en voor de helft beleving”, vertelt Peter Laloo. “Het is al vijftien jaar onze drijfveer om mensen te entertainen, en hen  een leuke avond of middag te bezorgen.”

Omdat creativiteit geen grenzen kent, beslisten beide heren ook een kookboek op de markt te brengen waarin ze nog een stapje verder gaan.

“In ons boek ‘Mannen die koken’ benaderen we koken heel serieus, maar ook met de nodige (zelf)spot”, zegt Peter. “Het is ons doel om de verbeelding van de lezers aan te wakkeren, in de keuken en daarbuiten.”

Het boekhoudkantoor van An Brysse is daarbij onze perfecte partner-in-crime.

Doubt kills more dreams
than failure ever will.